Çigdem Çaglayan, gastcurator tentoonstelling Berlijn 2020

Debsaysyes presenteert met trots de gastcurator voor onze tentoonstelling in Berlijn in maart 2020.
Çigdem Çaglayan gaat een geweldige diverse tentoonstelling bouwen
met werken van verschillende Debsaysyes kunstenaars.

Çigdem Çaglayan (Istanbul, Turkije, 1984) haalde haar master in kunstgeschiedenis aan de Istanbul Technical University met een proefschrift over hedendaagse participatieve kunst. Ze werkte in verschillende kunstinstellingen, zoals de Istanbul Biënale en het Istanbul Museum of Modern Art. Sinds 2018 woont en werkt ze in Berlijn, Duitsland.

Samen gaan we een geweldige tentoonstelling bouwen die van 27 tot en met 29 maart 2020 te zien zal zien in Rosalux, Berlijn. Alle werken zijn gemaakt door Debsaysyes kunstenaars en zijn klein met een maximumprijs van €500,–.
Verschillende kunstenaars zullen voor het eerst in Duitsland exposeren.

Deelnemers en programma worden later bekendgemaakt.
Reserveer de datum alvast en mis het niet.

André Geertse op Artbook.berlin 2019

‘Attending’ van Witte Wartena nu in boekvorm

Het vastleggen van een moment uit een verleden is het basisidee in het werk van de Nederlandse kunstenaar Witte Wartena in zijn serie »Attending«. De Tentoonstelling wordt vastgelegd als een situatie. De focus van de werken ligt op mensen en evenementen, die te herkennen zijn aan de titel van het werk en het naamregister. Het werk van Witte Wartena nodigt u uit om na te denken over tentoonstellingen. Wanneer is een ruimte ontworpen en voor wie? Welke mensen zijn aanwezig in de ruimte, wie gebruikt hem? Wat onderscheidt een tentoonstellingslocatie en de enscenering ervan?

De catalogus toont een gedeelte van de (voornamelijk) Berlijnse kunstscene. 47 weken tentoonstellingen in 47 tekeningen van tentoonstellingsopeningen.
Het boek »Attending« met teksten van Ulrike Oppelt is in een beperkte oplage van 200 exemplaren uitgegeven door Art In Flow, Berlin. De teksten zijn in Duits en Engels, formaat 21 x 14,8 cm, zachte kaft, 60 pagina’s. Het boek is nu bij de kunstenaar te bestellen via [email protected]. Het boek kost €10,– plus €5,– verzendkosten. Check deze link om door het boek te bladeren.