Over Stichting Debsaysyes

 

 

 

Postadres: Moutzhofweg 138, 5926 RB Venlo
KvK 71980938
SBI code 94997
NL30 INGB 0008 4786 38
Debsaysyes is niet btw plichtig
RSIN 858927007

Doelstelling Debsaysyes

Debsaysyes is een nonprofit kunststichting die tot doel heeft kunst te laten stromen, door grote kunstenaars (lees: hoge kwaliteit kunst) te vragen kleine werken (lees: maximaal 30x40cm) te maken. Werken kosten maximaal €500,-. Op deze manier willen we er aan bijdragen dat méér kunstenaars kunnen leven van hun kunst en méér mensen goede kunst kunnen kopen.

Onbezoldigd bestuur Debsaysyes

De bestuursleden van Debsaysyes zijn professionals die onbezoldigd werken.

Jacqueline Grubben, chairwoman
Paul Brouwer, treasurer
Marilou van Bueren, secretary

Beleidsplan

Debsaysyes is een 100% kunststichting gericht op de culturele sector zonder winstoogmerk.

Debsaysyes is een non-profit kunststichting volledig werkzaam in de culturele sector met als doel kunst te laten stromen. Debsaysyes toont en biedt namens kunstenaars kunst met een grootte van maximaal 30×40 cm en een prijs van maximaal €500,- inclusief btw aan.

Wij bieden kunstenaars een digitaal platform om hun kunstwerken te tonen: website www.debsaysyes.org. De website wordt onderhouden en beheerd door één van de deelnemende kunstenaars en gevuld met onder andere blogs en nieuws van deelnemende kunstenaars.

Daarnaast krijgen kunstenaars de gelegenheid om hun kunst te tonen op exposities van Debsaysyes. Dit doen wij in Nederland en waar mogelijk in andere landen. De exposities van Debsaysyes worden gecureerd door een extern en onbezoldigd curator, om hoge kwaliteit te kunnen garanderen. Het streven is momenteel jaarlijks minstens twee exposities met zo’n 25 kunstenaars te organiseren. Bij aanvullende financiële middelen kunnen dat er in de toekomst méér worden.

Kunststichting Debsaysyes bemiddelt tussen kunstenaar en koper en zorgt voor de financiële afhandeling. Bij verkoop van een werk gaat 90% van het bedrag naar de kunstenaar.

 

Ons verdienmodel bestaat uit drie onderdelen.

 1. Van deelnemende kunstenaars wordt verwacht dat zij een kunstwerk aan de stichting schenken De opbrengt hiervan komt volledig ten goede aan onze stichting. Dit mag meer zijn dan de gestelde €500,- inclusief btw.
 2. Bij verkoop gaat 90% van de netto verkoopprijs naar de kunstenaar en 10% naar de stichting.
 3. Schenkingen door derden.

De kostenstructuur Debsaysyes is gebaseerd op werken met vrijwilligers en lage kosten.

De stichting is afhankelijk van vrijwilligers die kunst een warm hart toedragen. Onze stichting werkt met een onbezoldigd bestuur en gaat in beginsel uit van onbezoldigde curatoren en vrijwilligers.

Onze financiële structuur is gebaseerd op lage kosten. Dat doen wij door onze vaste kosten per jaar te beperken.

 • Vaste kosten per jaar voor website, de kunstverzekering, bankkosten etc bedragen €1.000,- (inclusief btw).
 • Flexibele kosten worden gemaakt voor de tentoonstellingen die we maken.
 • Locaties regelen we dichtbij onze kunstenaars en om niet of om weinig. Curatoren en bouwploegen werken onbezoldigd. Kosten voor organisatie, catering en communicatie beperken we tot een minimum.

Actueel verslag

Hoewel Corona al een tijd flink roet in het eten gooit, hebben we al een aantal mooie exposities kunnen bouwen. Onze exposities kennen altijd een internationaal deelnemersveld en een grote diversiteit. Door de wisselende curatoren kent elke tentoonstelling een duidelijke eigen signatuur en thematiek.

 • Juni 2019
  Startparty, Kruisruimte, Eindhoven. Groepstentoonstelling.
  Curator Astrid Cats van het TAC in Eindhoven.
 • September 2020
  Zwischenräume, Rosalux, Berlijn, Duitsland (was oorspronkelijk gepland in maart 2020).
  Groepstentoonstelling.
  Curator Cigdem Caglayan, Kunsthistorica in Berlijn.
 • Juli 2021
  Het zoete leven, Huis van de Fotografie Rotterdam, Rotterdam (was oorspronkelijk gepland in februari 2021). Fototentoonstelling.
  Curator Hans Withoos, Fotograaf.
 • Oktober 2021
  In de planning staat een nieuwe expositie in Eindhoven.
 • 2022
  In de planning staan exposities in Nederland, Parijs en/of Stockholm.