Photo exhibition ‘As the world turns’, Rotterdam

International photo exhibition
May 19th – 22nd and 27th – 29th 2022

As the world turns is a group exhibition organised by art foundation Debsaysyes in cooperation with Huis van de Fotografie Rotterdam. This exhibition shows work by 24 international top photographers from different countries. Jessy Koeiman, visual artist and beeldend kunstenaar en programmamaker Collectief Leren bij Kunstinstituut Melly, is de curator van deze tentoonstelling. Samen belichten de kunstenaars overeenkomsten tussen lichaam en omgeving. As the world turns opent tijdens Rotterdam Art Week en het weekend erna haar deuren voor bezoekers. De opening op donderdag 19 mei om 18:00 wordt verricht door Lisa van Ginneken, die als eerste transgender persoon in Nederland namens D’66 in onze Tweede Kamer zit.

De tentoonstelling
Jessy Koeiman vangt de maakbaarheid van ons bestaan in deze tentoonstelling aan de hand van uiteenlopende stijlen van hedendaagse kunstfotografie. We hebben het over ons lichaam, over westerse schoonheidsidealen, culturen en misvattingen. Ons lichaam, ons verhaal. Met alle sproeten, rimpels, littekens en andere perfecte imperfecties vertelt het ons wie wij zijn, wie wij willen zijn.


Janita Sassen

Ons bestaan lijkt maakbaar, maar onder de oppervlakte kolkt het. We dromen over landschappen waar we nog nooit zijn geweest en voelen de hitte en kou op onze huid. Waar begint de omgeving en waar houden wij op? We verbinden onszelf aan de natuur, maar waar zijn we thuis? Zijn we één in ons bestaan op aarde of draaien we de verkeerde kant op?

Met werk van: Zan van Alderwegen, Vivian Ammerlaan, Jesse van den Berg, Angeniet Berkers, Peter Blok, Kimberly Dias, van de Camp & Heesterbeek, Dale Grant, Madlen Herrström, Willem van den Hoed, Jacobien de Korte, Hilde Maassen, Sevilay Maria, George Meertens, Opoku Mensah, Christel Mitchell, Annabel Oosteweeghel, Astrid van Rijn, Janita Sassen, Izaak Slagt, Joran van Soest, Remy Tilburg, Sabine van der Vooren en Esmee van Zeeventer.

Dale Grant                                                Hilde Maassen

Jessy Koeiman is curator, beeldend kunstenaar en programmamaker Collectief Leren bij Kunstinstituut Melly. Koeiman richt zich in haar werk vooral op sociaal-culturele intersectionaliteit, het zijn en spiritualiteit.

De organisatie
Initiatiefnemer van de tentoonstelling is Debsaysyes, een non profit kunststichting die kunst wil laten stromen door kleine kunst van grote kunstenaars te tonen. Doelstelling van de stichting is om méér kunstenaars te laten leven van hun kunst en méér kunstliefhebbers in staat te stellen goede kunst te kopen. Daarom daagt Debsaysyes topkunstenaars uit om kleine werken te maken en aan te bieden voor maximaal € 500,-. Voor haar exposities werkt Debsaysyes met wisselende curatoren en wisselende locaties.

Voor ‘As the world turns’ werkt Debsaysyes samen met het Huis van de Fotografie, gevestigd aan de Westersingel 101 in Rotterdam. Het Huis van de Fotografie is een ontmoetingsplek voor professionele fotografen, beeldmakers en fotoliefhebbers. Het is een niche tussen academies, gevestigde galerieën en Nederlandse fotomusea. In het pand met zijn intieme kamers en grote trappen heeft Koeiman in elke ruimte een eigen sfeer kunnen neerzetten waardoor je door de tentoonstelling dwaalt alsof je een avonturenroman leest terwijl steeds meer levensvragen opdoemen. Meer informatie over het Huis van de Fotografie is te vinden op www.huisvandefotografierotterdam.nl.

Openingsdetails: Huis van de Fotografie, Westersingel 101, 3015 LD Rotterdam
As the world turns is tijdens Rotterdam Art Week te bezoeken op:
Donderdag 19 mei 2022, 18:00 – 21:00
Vrijdag 20 mei 2022, 10:00 – 21:00
Zaterdag 21 mei, 10:00 – 19:00
Zondag 22 mei, 10:00 – 19:00
Het weekend erna zijn de openingstijden:
Vrijdag 27 mei 2022, 12:00 – 21:00
Zaterdag 28 mei 2022, 12:00 – 17:00
Zondag 29 mei 2022, 12:00 – 17:00

Joran van Soest                             Peter Blok

     Annabel Oosteweeghel

Sevilay Maria

 Remy Tilburg